lauantai 27. marraskuuta 2010

Jumitus Maximus

Jumitus Maximus-sukat


Lanka: Kuka ihme voi milloinkaan muistaa, sitä sun tätä:)
Silmukoita ja puikkoja: 3mm Novitalaiset alumiiniset ja 10s/puikkonen
Työskentelytapa: Varresta lähdettiin ja lapaan päädyttiin, tiimalasi-kantapäätä (miten harvinaista!) käyttäen, kärjen silmukoin puikoin en neulalla.
Fiilis: Jee, yhdeksännet sukat itselle valmiina,  joko voisi ottaa ensimmäiset käyttöön? Raaskisinko?

Juuh, mikähän siinä on, että sitä jumittuu ensin noin sataan sukkapariin niin, että neuloo niitä kärjestä varteen päin tiimalasikantapäällä. Sitten ykskaks yllättäin innostuukin tekemään jämälankasukkia ja kas ihmettä! Tällä kertaa varresta alkaen. Sitten lopun voikin arvata, alkaa uhkaavasti näyttää siltä, että jumitus siirtyikin tähän tapaan. Anonyymit jumittujat, auttakee! Ei vaiteskaan, olen vaikean ongelmani tiedostanut ja sehän on jo puolet paranemisvaiheesta, eikös? Nyt jatkan ilman jämälankoja hetken, jospa se tästä taas normalisoituisi elämä.

Valo on kuulkaa karannut jonnekin, ei paistanut edes päivällä niin, että olisi kunnon kuvia saanut. Eipä auta, on vain odoteltava parempia aikoja.

Ilma on nyt niin kostean kylmä, ettei ole reumaatikolla oikein kivaa ollenkaan. Räpylät turvottelevat ja kävely on kankeaa. Sauna auttaa ja siellä käyn usein vaikka sitten saankin aina "saunakrapulan". On se sen arvoista kuitenkin.

Iloa päivään toi Miehekkään kehotus ryhtyä suunnittelemaan kellariin kodinhoitohuonetta. Sinne saisin kaikki värjäykseni, ompelukseni ja pyykkihuollot. Oih, mutta nyt on hiukan intoa hillittävä, nämä asiat eivät tapaa hoitua ihan kädenkäänteessä, joten jarrua intopiukeelle ja ihan rauhassa pohtimaan.

Iloa viikonloppuun kaikille, nautitaan kynttilän valosta ja hämyvaloista.
8 kommenttia:

 1. Ihanat sukat. :) Ja voi, tuo kodinhoitohuone kuullostaa luksukselta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos ellie:) Sitten joskus kun tuo kodinhoitohuone on valmis, voidaankin todeta, että äiti muutti sinne eikä tullut enää pois:)

  VastaaPoista
 3. Siinäpä pulma, raaskiiko noita käyttää. Kauniin väriset ne ainakin on. Ollappa semmoinen huone, jonne voisi levitellä kaikki lankansa ja kankaansa sun muut tilpehöörit, oi haaveissa vain meillä päin.

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat! Olet kyllä kodinhoito (värjäys) huoneen ansainnut! Mä voisin hyvin tulla sinne kotitontuksi. Kamera muuttaa lumen siniseksi ja värit pieleen. Mut oletko kokeillut säätää valkotasapainon kamerasta lumella kuvatessa?
  Hyvää viikonloppua ja Adventin alkua!

  VastaaPoista
 5. Kauniinväriset sukkaset nämäkin taas!

  VastaaPoista
 6. Lasten lähdettyä omiin oloihinsa sain työhuoneen, mutta kyllä niitä kamppeita on joka paikassa silti :).

  Jämälangoista tulee näkemä hauskoja sukkia ja jumitus on täälläkin varresta kärkeen. Jotenkin siitä vaan tulee parempi niin, tai ei vissiin osaa kunnolla toisinpäin :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat jumitukset.
  Joskus sitä vain jumittuu.

  VastaaPoista
 8. Sude:Kiitos:) Upeaa olisi - todella.
  Mammutti: Minä taidan olla hiukan kädetön kameroiden kanssa, mutta täytyypä hiukan tutustua tuon räpyskääni paremmin.
  Hepsi: Kiitos kaunis:)
  Neferi: Jämät ovat viime aikoina houkutelleet enemmän kuin täydet kerät, hih! Tällä pelillä eivät lopu langat koskaan.
  TeSa: Tulin siihen tulokseen, että lienevät jumit joskus ihan paikallaan:D

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.