perjantai 19. marraskuuta 2010

Voi sentään mikä vauhti!

Kuten varmaankin olette huomanneet, olen tässä kevään, kesän ja syksyn aikana innoissani värjännyt niin hirmuisesti lankaa, että alkoi suorastaan pikku paniikki iskeä siitä, minne kaikki värjäykset laitan ja kuka ne ennättäisi koskaan neuloa sukiksi sun muiksi asti.

Päätin sitten viedä kassillisen paksuimpia värjättyjä töihin ryhmälleni. Asiakkaissani on todella osaavia ja käsistään käteviä naisia. Eräs heistä, kutsuttakoon häntä vaikkapa Maijaksi, neuloo vallan hirmuista vauhtia. Muutamassa päivässä oli valmistunut neljät sukat. Neuloo siis omalla ajallaan iltaisin kotona. Nuo valmistuneet menevät nk. myyjäislaatikkoon, josta talon väki saa niitä ostaa pois ja niinhän siinä kävi, että kahdet kasasta hävisivät ennen kuin ennätin kameraa esiin kaivaa. Nämä ensimmäiset tästäkin ovat jo varatut, mutta ryöstin ne kuvausta varten hetkeksi. Maija neuloo aina varresta alkaen paksuilla puikoilla, tekee rehdin perinteisen kantapään ja silloin tällöin manailee mikäli vyyhti ei olekaan riittänyt pitkävartisiin sukkiin:)  Noissa alemmissa oli tosiaan joutunut jatkoa ottamaan uudesta vyyhdistä. Toisinaan jupisee myös ellen olekaan tuonut lisää lankaa tarvikelaatikkoon, heh! Ei ole kuulemma mitään tehtävää iltaisin.

Nämä molempien sukkien langat ovat noita varhaisempia värjäyksiäni tuolloin uutena lanseeratusta uudesta Nallesta. Siis 100g/260m ei riitä paksuilla puikoilla reilunvartisiin 40 kokoisiin sukkiin. Se on nyt sitten testattu. Mutta se pointti oli nyt se, etä oli todella mukava nähdä valmista jälkeä omasta värjäyksestä. Olen toki neulonut muutamat sukat itsekin noista, mutta kun värjäystapani vaihtelee vyyhdistä toiseen ja myös neulomismetodini erilainen ja lähinnä ohuisiin puikkoihin suuntautunut, niin ihan erilaistahan tuo jälki näissä on kuin minun tekemissäni muissa. Kuvasin pikapikaa työpaikalla, joten kuvausten taso ei liene huikaiseva.

Aika railakkaathan noista tuli, mutta silti kovin pirteät.

Muutaman värjäyksenkin olen aikaan saanut:


Vasemmalla Kevät (hentoa keväänvihreää semisolidina) ja oikealla Noita-akkanen (harmaata, ruosteeseen taittavaa punaista ja rehtiä liilaa)Vasemmalla tässä Tankki täyteen (tummasta sinisestä petrooliin taittuva melkoisen semisolidi) ja oikealla hullunkurinen Taku Tikanpoika (höpöä keltaista, ruskan punaruskeaa, hentoa vihreää, harmaata ja tummaa viiniä)

Näissä käytin Happy Strickin No.1 ohutta sukkalankaa 75/25 100g/420m. Hienosti käyttäytyi tämä lanka. Heitin muuten Noita-akkasen myyntisivulle.

Ohjelmassa viikonlopulle rentoa oleilua ja pari ylimääräistä vapaapäivää alkuviikosta. Aion ottaa todella rennosti.

8 kommenttia:

 1. Nättejä sukkia.
  Kauniin värisiä lankoja :)

  VastaaPoista
 2. Nuo alemmat sukat on niin namut <3 Olet kyllä taitava värjäämään lankoja ja sulla on hyvä värisilmä :)

  Rentouttavia vapaapäiviä Sinulle! Kenties väripadan ääressä..

  - TiiMa

  VastaaPoista
 3. Anneli: Kiittelen Maijan puolesta:)
  TiiMa: Värit ovat tässä loppuvuoden pimeydessä kyllä ihan elinehto. Taidan tosiaan ainakin jonkin keitoksen porisuttaa:D

  VastaaPoista
 4. Alemmat ovat tosi ihanat. Mun mieleiset sukat:) siis niiin ihanat:)

  VastaaPoista
 5. Heippanen Heidi:) Ovat kyllä yllättävän hauskat vaikka väri vyyhdillä näytti lähinnä mielipuoliselta sekoitukselta. Vaan - näin ne aina yllättävät;D

  VastaaPoista
 6. Kauniita sukkia ja ihania lankoja:) Löysin sinulle ne pari kerää lankaa, jopa ihan helposti;)

  VastaaPoista
 7. No hui mikä neulontatahti tällä Maijalla. Itse kun tikuttaa sukkaa lähinnä 2 millin puikoilla, ei ihan tuollaista tahtia synny =D Mutta hauskasti minusta nuo värit käyttäytyvät.

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.